torsdag, mars 7

barnfria kaféer

Okej med barnfritt, men är det inte bättre att folk lär sig att säga åt sina barn?
Fan det är inte okej med skrikiga springande ungar.
Säger åt mina (ialf tvååringen) på skarpen om han inte kan bete sig, han vet att om han härjar och skriker så får han gå från platsen.
Har t.ex burit ut honom från affären för att han inte har skött sig.

Brukar bara behöva säga :
"Om du vill fika så fikar vi, busar du eller springer runt så går vi till bilen"
Jag är ofta rätt stolt över min son, han är ändå bara två år (snart tre) och kan ändå bete sig relativt bra. Visst han kan ju leka och vara lite högljudd ibland men aldrig att han får skrika och springa bland borden på ett fik.
På Café Oskar i stan har de en lekhörna, där får han vara men aldrig springa nån annanstans.

Var är föräldrarna och om man blir störd av någon annans barn kan man väl säga till? Inte för att jag behövt göra det hittills, uppenbarligen har barnen som fikat samtidigt som mig varit skötsamma.

Säg åt ungen att vara tyst, lugn eller vad som helst.
Lyssnar dem inte så ta bort fikat, packa ihop dina prylar och gå därifrån! Svårare än så är det inte.
Till sist lär ungarna att om de vill ha fika så får de fasen sitta och fika !
Herreminje.

Och förresten om man tar bort barnen för att de låter så kan man ju i nästa steg ta bort dessa fjortisar som skriker när de pratar, de är ännu värre än ungarna för de ska vara stora nog att veta bättre.

Fik med 25 års gräns nästa steg??

1 kommentar:

 1. Oj, en hel helg? Det lät inte roligt alls :( Åkte du in för koll för att se hur pass öppen du var? Jag skulle gärna åka in och se om något har hänt, men troligtvis skulle tappen vara låååång och hård och jag skulle bli så besviken.

  Jag tycker att det är så härligt att läsa om din åsikt angående barnfria caféer! Många föräldrar skyller ifrån sig med att det helt enkelt inte går att få tyst på barnen, samt att om man ger dem uppmärksamhet genom att säga åt dem så blir det bara värre.
  Jag har på jobbet ibland blivit så förbannad att jag velat slänga ut familjer. Barn som så uppenbart vill ha uppmärksamhet av sina föräldrar som bara sitter och pratar med varandra. Barn som börjar klättra på inredningen för att de ska synas.
  Andra gånger har barn spelat fotboll inne i restaurangen (helt seriöst) och föräldrarna verkar inte fatta att man inte gör så. Även när bollarna smäller in i fönster och även i andra gäster så rycker föräldrarna på axlarna.
  När barn beter sig så, så förstår jag att många vill ha barnfria caféer. Jag tycker att alla ska få fika/äta, men det är ju helt klart föräldrarna det är fel på, inte barnen.

  Kram

  SvaraRadera