lördag, oktober 20

Dagens bakning

Provat ännu ett recept från Lomelinos tårtor.
Det här var lite krångligare än det förra och jag var inte helt nöjd med frostingen, dels för att den smakar för mycket smör (nästa gång mindre smör eller använda färska bär som kanske smakar lite mer)

Nu vet jag inte hur tårtan smakar, det är ju lite kruxet med tårtor. Man kan som inte ta en bit innan bara för att prova. Helst inte om man ska bjuda på tårtan ;) Men jag var nöjd med bottnarna, gjorde den här gången en större tårta i och med att vi blir lite mer folk den här gången. Improviserade lite med blåbären, egentligen ska det enligt receptet bara vara björnbärsfrosting men jag tänkte att lite blåbär kanske tillför lite mer smak om det nu blir för övermäktig smörsmak. Vi får se vad provsmakarna säger. Idag ska den ätas ialla fall. Om inte annat så får vi dricka en jäkla massa kaffe om den smakar för taskigt.
Smörkrämen skar sig ialla fall inte och det är jag tacksam för. Det var inte helt lätt att göra marängsmörkräm. Mycket lättare med chokladsmörkrämen som jag gjorde sist.

Träning träning och åter träning.

Funderar på att beställa lite pastafärger så man slipper de odryga karamellfärgerna som finns på affären. Svart och röd hade varit nice. En red velvet cake hade varit perfekt till mors egen dag. Får fira mamma och pappa på samma dag. Morsan fyller år den tionde november och den elfte är det fars dag så man kanske kan fira båda med en smarrig tårta.

Nu åter till städningen.

1 kommentar:

  1. Åh den där tårtan ser så himla god ut! Jag dör lite här hemma ensam en lördagkväll utan tårta :P

    SvaraRadera