måndag, augusti 20

mäh det här vill ju jag ha...

när jag var i Barbielekaråldern så hade min kusin ett stort Barbiehus som jag alltid var svartis på. Satt på Lekmer.se igår och spanade och såg det här. Förstår nu varför mina föräldrar inte köpte något sånt här, det är ju svinadyrt.
Jag bara hoppas att mina ungar får en sån här eller något liknande i födelsedagspresent så jag får vara med och leka ;)

Det är helt otroligt vad mycket
leksaker det finns för kidsen idag. När jag var i den åldern fanns det inte ens internet så man satt som på nålar när leksaksreklamen kom innan jul så man kunde fylla på önskelistan.
Längtar tills mina barn är stora nog att ha sin alldeles egna önskelista. Kanske till och med vill skicka den till tomten. Då kan det hända att vi skickar den till mor och farföräldrar. Det här med att man ska försöka uppfostra med genustänk och diverse tips och råd. Tja ibland försöker jag tänka efter men när det gäller Barbie och Disney så är jag tokig. Så det kommer bli rosa lulllull och Disneyprinsessor för hela slanten. Hoppas jag inte förstör ungarna helt och hållet bara. Längtar tills ungarna är stora nog att hänga med på bio, perfekt täckmantel för tecknatnörden Elin. Nämen ungarna ville ju gå...hrrrmm..

Däremot kan jag tycka att vissa Barbies är lite för utmanande klädda, jag vill inte att min lilla tjej nånsin ska gå runt med kort kort och bikini. Till viss mån måste man försöka låta kidsen välja själv men jag känner att sånt kan man vänta med tills man blir lite större. En rockbarbie ville jag ha när jag var liten. Kanske en modedesignerbarbie hade varit nåt för mammsen, Project Runway hehe.

Men säkert kommer Fanny och Ivan vilja ha helt andra leksaker. Jag var själv en sån där nakenfis som vägrade ha klänningar, mamma måste ha varit lite smått förkrossad men hon fick nog acceptera att kläderna for av efter en stund.
Ett trumset ville jag alltid ha när jag var liten men fick aldrig ett och nu när man själv är förälder kan jag förstå varför man skippar ett, ljud överallt. Då är man inte så sugen på att köpa ett trumset till sina busfrön.

Jag börjar faktiskt bli julsugen, kolla julklappar och planera. Vi köper ju inte så mycket nu åt barnen i och med att de är så små men jag älskar julen. Dock inte snön så det ser jag inte framemot. Men Ivan lär ha svinkul så det blir kul att se. En överlycklig unge i en snödriva. Underbart.

Snart åker E + M tillbaka till Karlstad, usch. Har inte alls hunnit umgås så mycket som jag hade velat men sommaren går så fort. Man hinner inte ens göra hälften av det man tänkt.
Och snart åker vi mot älgjakten. Fullt ös.
Måste försöka rensa ur extrarummet därnere men det lär vi ju inte göra men har tänkt det ialla fall.


1 kommentar:

  1. Kika gärna in på min matblogg och tävla i min kex-tävling =)

    SvaraRadera