fredag, augusti 17

Knäckig rabarberpaj



 

500 gr rabarber, hackade i mindre bitar
2 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 gr osaltat smör
½ dl grädde
½ dl ljus sirap

Sätt på ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser, smält smöret tillsammans med grädde och sirap.
Blanda ihop detta med de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar.
Lägg rabarbern i en smord form och bred över smeten.

Grädda mitt i ugnen ca 40 - 50 min till den fått fin färg.

Servera ljummen med vaniljglass.

Tror att jag snott receptet från en gammal ICA buffétidning men är inte helt hundra.
Jättelätt recept och riktigt gott. Den sura rabarbern passar perfekt med det söta knäcktäcket och kall mumsig vaniljglass till är jättegott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar