fredag, juli 22

TEBAX!

Nu har vi äntligen fungerande Internet igen =)

Känner sig aningen handikappad utan, nytt modem och nu är allt finemang igen.

jag och pojken har blivit förkylda, mamma värre än pojken. Magen har vuxit lite grann, känns hårdare ialla fall. Ingen viktuppgång än så länge och har enligt mina beräkningar (som kan vara felaktiga) gått halva vägen.
Kvinnor som skyller på graviditeten att man gått upp tjugo kilo är lite lata tycker jag, vad är det man går upp i babyvikt? 6-7 kilo? Om man sedan svullar i sig en massa onyttigt bara för att man är gravid så får man skylla sig själv om man går upp i vikt. Skrotmamman skrev en superbra kommentar på förra inlägget ;)
Är man liten och nätt, kanske väger för lite till att börja med då kanske man kan unna sig att vara lite onyttig och äta lite extra under graviditeten, man är man stor redan så får man försöka vara lite vaksam. Inte lätt att gå ner en massa extra kilon om man redan har en övervikt sedan innan....

Nästa vecka är det dags för ultraljud, är dödsnervös. Tur att man har gubben som inte alls verkar vara nervös, då känner man sig trygg och lugn (ibland ;))
Men man kan ju egentligen inte göra något åt det, är det något så är det något. Håller tummarna för en frisk liten unge. Onsdag. Varför går inte tiden fortare!!!???

Nästa vecka börjar gubben sin semester! Tjoho! Två veckor =) Då blir det garagespikning och så har mamma Elin planerat att göra om lite i hallen också. Lite nya tapeter, måla om en möbel och byta lister. Inget avancerat men är vansinnigt less på grön hall!!! =/ Så det ska bli gråvitt, enkelt och något så man inte blir less på färgen. Får se.....

Annars? Nä fläskar på mig och myser med pojken. Hade det inte varit för den här jäkla förkylningen så hade jag varit ute och traskat i det här fina vädret men blir så andfådd och trött dels p.g.a. förkylningen och dels p.g.a. graviditeten. Dels p.g.a. dålig kondition antar jag ;)  Trött konstant! *gäsp* Spelar ingen roll att pojken sover från sju till halv åtta. Ändå trött. Alltid trött. Men det är inte länge kvar så kanske vi har en liten baby till, kolik kanske den här gången? Då lär det inte bli någon sömn alls =/ Men då har man ialla fall en till liten sötis. Det är värt att vara vaken lite för det man får. Det kanske inte känns så just då när man är trött och sliten men nu när Ivan är lite större och busar, kommer med saker, springer runt och försöker prata då känns allt värt det. Helt underbart med sina små =)

3 kommentarer:

 1. ah fast jag tycker inte man kan generalisera sådär och säga att folk är lata heller. Som min syster t.ex. som vägde över 100 kg vid nästan fullgången graviditet. Hon vräkte inte i sig skit, utan mycket var vatten och de utredde ju henne och babyn för att det kunde vara nåt fel som gjorde att hon gick upp alla de kilona.

  Alla är ju individer och reagerar säkerligen olika på graviditeter. Men självklart är det ju inte så smart att äta massa onyttigt och sen gnälla på att det är svårt att bli av med babyvikten. Men det är ju inte alltid pga sin egen lathet/kost som det blir som det blir.

  SvaraRadera
 2. nä det är klart, lägger man på sig vatten så kan man ju inte hjälpa det =) (alla är inte lata som mig direkt ;), såg det på wife swap idag och insåg att jag måste vara duktigare...) Dessutom lägger vissa på sig av andra orsaker, vissa blir sängliggande o.s.v. så absolut håller med vad du säger/skriver ;)

  SvaraRadera
 3. skulle ha skrivit lite bättre att jag menade kvinnfolk som vräker i sig en massa godis och gott bara för att "nu är jag gravid och kan äta saker för det är meningen att jag ska gå upp i vikt".

  SvaraRadera