onsdag, april 17

Minskade fosterrörelser? KONTROLL ! !

http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/minskade-fosterrorelser-bor-kontrolleras-en-extra-gang/

"Varför informeras inte alla kvinnor idag om att minskade fosterrörelser bör kontrolleras en extra gång?"


Hemskt att läsa om barn som dör i magen, vissa gånger hade barnet kunnat räddas om man kontrollerade i tid. Om man lyssnade på dessa oroliga mammor. 

Fick själv ett missfall tidigt innan vi fick Ivan. Hade jätteont, ringde till MVC och fick svaret att det gör ibland ont att vara gravid. Barnmorskan var nästan irriterad på mig, och när jag försökte få en tid för kontroll så sa hon att det var alldeles för tidigt och att jag lika gärna kunde vänta tills jag har tid för ultraljud nästa gång. Tror det var någon vecka kvar till det inbokade ultraljudet och jag hade verkligen ont. Ta en alvedon eller panodil. Och vila. Jaha okej det ska alltså göra så här ont. Ja att vara gravid kan göra ont. 

När jag väl hade tid för ultraljud så visade det ju sig att jag hade fått missfall, ett missed abortion som de kallade det, när man får ett missfall som inte kommer ut på egen hand. Det var därför jag hade så ont, jag hade helt enkelt fått ett missfall. 
Behöver jag säga att min tillit till barnmorskornas kunnande inte var så starkt efter det.Jag litade verkligen inte på något de sa utan ville alltid dubbelkolla allting. 
Fick gå på väldigt många ultraljud med Ivan innan jag lugnade ner mig och kunde njuta av att vänta barn. Men rädslan för ett till missfall finns alltid där. 
Känslan av saknad kommer nog alltid finnas där trots att man har två underbara barn. 
Varje höst tänker jag att nu skulle vår äldsta fyllt år. 

Kan inte ens föreställa mig smärtan av att föda ett dött barn, få hålla sin bebis som aldrig kommer få en chans att leva. 
Nej man ska stå på sig, känner man att något känns fel  kräv att få en kontroll.
Det kan vara skillnaden mellan liv och död. 

http://www.facebook.com/BarnUppropet

http://ettsaknatbarn.blogspot.se/


2 kommentarer:

 1. Sv: Ja, det är säkert magen. Vi get miniform och semper och det har blivit bättre, men ibland kommer det sådana här utbrott :/ Stackars små bebisar!

  BTW, din är en av bloggarna jag inte kan kommentera från mobilen, så det är därför jag aldrig kommenterar :(

  Usch, missfall är min största skräck. Mot slutet, när jag insåg att jag kommer att gå över tiden, så ville jag att de skulle plocka ut henne så snabbt som möjligt för att inget skulle hända henne. Jag har läst så många historier om folk som har gått över tiden och barnet har dött, såklart säkert inte pga övertiden, men rädslan fanns där.
  Nu är jag nästan rädd för att skaffa tvåan ifall något skulle hända.
  Barn är det bästa som finns <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen, när man väl skaffar ett barn så inser man hur allt annat egentligen inte spelar så stor roll. Det är barnet som hamnar i fokus och resten blir lite suddigt =P
   Det känns faktiskt bättre med nummer två, man är mer beredd på vad som sker med kroppen och inte lika orolig. Fast jag var nervös för missfall med Fanny också i början men det släppte fortare och jag kunde njuta lite mer =)

   Tror det är något med blogspot som gör att det är i stort sett omöjligt att kommentera...har bekanta som har blogspot och jag har svårt att kommentera där också. Om man inte går in på webversionen förstås men det orkar man ju inte jämt =)

   Radera