måndag, februari 11

En gång tjock, alltid tjock?!


Kollade på något sånt där amerikanskt program om plastikkirurgi, de höll på med fettsugning och grejer. Kvinnan var så nöjd för nu skulle hon äntligen få bli smal och hon behövde inte hålla med några dieter och annat tjafs.
Hmm...hur hade hon tänkt hålla vikten då? Om hon tänker fortsätta som hon gjort tidigare så kommer hon ju bara gå upp i vikt igen.
Man får helt enkelt inse att det bara är att jobba, jobba, jobba och så jobba lite till som gäller. Jag har gått ner i vikt tidigare och sen ändå inte hållt det, varför?! Jo för att jag inte ändrat på mitt sätt.
Ätit mindre och skippat grejer men aldrig tränat ordentligt, aldrig tagit itu med mig själv och mitt förhållningssätt till mat.
Man måste bara jobba och inte bara nu, inte bara för att gå ner några kilo, utan jämt. Jag kommer alltid vara en tjockis, jag kommer alltid vara överviktig. Kanske inte kroppsligt (om jag nu lyckas) men psykiskt. Jag kommer alltid älska att äta god mat och mycket av god mat. Det är sånt man måste ändra på.
Det är inte "bara" att operera bort sin övervikt och tro att den aldrig kommer tillbaka.
Vet de som opererat magsäcken och ändå lyckats gå upp igen, så det är inte så lätt som att bara lägga sig under kniven eller svälta sig själv några månader.

Jag måste jobba helt enkelt. Och säkert kommer jag alltid tycka att jag är tjock. Det bara är så. Jag tyckte jag var tjock för tjugo kilo sen och jag tycker jag är tjock nu. Så det är bara sätta upp ett mål och jobba mot det helt enkelt. Och förhoppningsvis vara nöjdare med sig själv om man nu lyckas nå det. Är väl något år kvar tills jag eventuellt når målet sen kommer man få jobba för att stanna där.

Låter väl lätt eller hur?


3 kommentarer:

 1. I teorin är det ju superenkelt :)
  I praktiken däremot är det svårare ;)
  Jag tycker det är ganska självklart att alla borde förstå att man inte kan gå på diet tills man nått den vikt man vill, för att sen äta som innan. Men tyvärr förstår faktiskt inte alla..
  Jag vet ju att jag är tjock... Och ja jag tyckte också att jag var tjock även för 20 kg sen.
  När jag var yngre vägde jag mycket mindre en period, men tyckte ändå att jag var tjock. (Gick ner i vikt för att jag mådde dåligt, så jag fattade nog inte riktigt)
  Dock var jag ändå hyfsat nöjd för 20 kg sen, kunde gå i bikini utan att känna mig jätteobekväm.
  Nu är det dock lite annorlunda. Skäms tom med kläder på.
  Och jag vet ju hur man kan gå ner i vikt, jag bara orkar inte ta tag i det :S
  Sen kan jag tycka att det är lite onödigt att ge tips när någon klagar lite om att man är fet.. Typ att "ja men det är ju bara att äta lite mindre, bättre och röra på dig". Som sagt, alla VET ju hur man kan gå ner i vikt.
  Och jag skriver långt som vanligt :P
  Men nu kanske jag har börjat på något bra. Min mage fick totalstopp, så nu vågar jag inte äta massa vitt bröd och pasta hela tiden, och inte heller godis så ofta. Hoppas bara att jag orkar fortsätta, och börjar simma som jag tänkt.
  Ska till sjukgymnast för mina fötter, så där kanske jag får lite hjälp och tips också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh hoppas du får hjälp med fötterna, de är ju liksom a och o om man ska klara av att gå ner i vikt. Simning är ju superbra ! Tänkte köpa ett badkort men blev för snål, betalar ju för gymmet varje månad så får kämpa på där.
   Jo är man rund så vet man nog hur man ska gå ner men det är såå jäkla svårt att göra det. Hujja, nåja vi får kämpa på =)! !
   (Man kan straffa sig lite för dåligt ätande på gymmet, nu jäklar Elin nu åt du en fet macka då är det bara att köra extra tungt idag!)

   Radera
 2. Sen måste jag säga att jag är impad över att du klarar av detta så bra :D
  Tränar ofta och tänker på vad du äter, kämpa på :)

  SvaraRadera