lördag, maj 19

Dagens bild


Tänk att allt är nytt för de små.
Ivan lade en bil framför henne och det var väldigt intressant, hon tittade en lång stund på den innan hon gjorde något. Sen var det fullt ös. Hjulen var redan borta så kände inte alltför stor oro att hon skulle råka svälja något. Ivan har väl plockat bort de delar som går att få bort ;)

Nu väntar sängen och barnen sover gott.

Det är så härligt att man får sova på nätterna. Det är verkligen guld värt att få sova på natten, med ett matavbrott men det är så kort att det knappt räknas. När man bara har ett barn så kan man vara vaken på natten och sen sova på dan när barnet sover men har man två stycken så blir man så illa tvungen att vara vaken på dagen även om man inte sovit på natten. Men då är det fint med dagis, man får ju ha 15 timmar i veckan när man är mammaledig och Ivan tycker det är superkul att fara på dagis, han är så aktiv och vill ut och leka. Det underlättar verkligen om han får busa av sig några timmar och så får jag en chans att städa och hålla efter, sova om det behövs och framför allt hinna mysa på egen hand med Fanny.
Var orolig att Ivan skulle känna sig åsidosatt när babyn kom men det verkar snarare vara Fanny som får ligga mycket själv och hon som är så snäll säger inte mycket utan ligger där och tittar runt.  Då kan det vara bra att kunna ligga på golvet med henne och rulla lite. Ligga på mage i soffan och busa utan en storebror som ska hoppa överallt. Försöker vara lite extra med henne.
På kvällen kan man ibland hinna lite men oftast är hon så trött när Ivan lägger sig så hon somnar också.
Men man kan ju bara vara mamma, man försöker ju så gott det går.

Underbart är det ialla fall. Och roligt. Och jobbigt. =)

Gonatt*

1 kommentar:

  1. Det måste verkligen vara guld värt att få sova :)
    Hoppas alla verkligen uppskattar det så som du gör ♥
    Men det där om att ha en bebis och få sova på dagen.. inte för alla ;)
    Jag fick varken sova på natten eller på dagen från att Noa var..1-2 månader :S

    SvaraRadera