lördag, december 3

Svenska barn skippa kolhydraterna

Nu ska svenska barn skippa kolhydraterna

Det är väl upp till var och en vad de ger för mat till sina barn. Fungerar det och de växer som man ska så..
Vissa ger ju vegankost och vegetariankost till sina barn.
Det viktiga är väl att barnen mår bra.

Jag kör som bekant ingen diet, Ivan gillar spagetti (mest för att det är roligt att äta antar jag) men han gillar nog det mesta. Vi brukar till och med ibland äta pizza och hamburgare. Ibland gör jag grönsaksrätter och ibland blir det soppor. Ivan skakar på huvudet åt det han inte vill ha och äter det han vill ha.
Som sagt har vi haft våldsam tur med Ivan, han äter det mesta och är glad för det mesta.
Jag tror man får helt enkelt vara måttlig med det man ger. Visst han äter fikabröd ibland men inte till överdrift. Han har fått smaka godis. Han har ätit chips. Han har fått födelsedagstårta. Det mesta hamnar än så länge på golvet men det är inte lätt när man bara är ett att träffa munnen alla gånger.
Han har fått glass när han har varit febrig och sjuk.

Han är så vitt jag vet frisk.

Om finska myndigheter ska omhänderta barn i LCHF familjer, vad gör de då med familjer som aldrig lagar egen mat? Som äter på Donken flera dagar i veckan? Som är vegetarianer och veganer?
Finns det inte annat att fokusera på som t.ex barnmisshandel eller annat läskigt hemskt?

Nej vi kör inte LCHF, men det finns de som gör det och tycker det fungerar bra. Gör det som känns bäst, är man frisk och pigg så fine. Växer barnet som det ska? Det ser man ju på kontroller hos BVC.

1 kommentar:

  1. Ja herregud, vaddå omhänderta barn i LCHF- familjer? Jag tror inte LCHF är farligt, men det kan man ju förstås inte veta när det finns för lite forskning, men knappast farligare än kolhydrater + fett i kopiösa mängder som många stoppar i sig varje dag.

    Jag tror mest som du, barn kan äta det mesta, det är ju i grund och botten balansen och mängden som avgör om det är nyttigt eller onyttigt.

    SvaraRadera