söndag, december 25

God jul från oss alla till er alla.

Och det är verkligen en god jul.
Ivan var på topphumör i stort sett hela dagen igår.
Busig som alltid och superglad. Lite blyg när det kom mycket folk men det släppte ganska fort.
Fick massor med julklappar och det bästa är givetvis bilar.
Fick flera bilar, skoter och en rolig ratt med ljud och alla möjliga finesser. En superskön pyjamas och duplo.
En kälke som ska provas idag om vädret tillåter (verkar storma ganska friskt ute men bara 4 minus här) och en rutschkana.
Han har ju haft lyxen att få två julaftnar, en "riktig" igår och en med morbror och J samt A. Fast Ivan har inte riktigt förstått tjusningen med att slita upp paket så det blir mest vi vuxna som får öppna åt honom *ler*
I veckan fick han ett matlagningsset och flera bilar, han gillar nog mest de där plåtbilarna men igår fick han en Cars bil som man skakar och sen kör den, det var en höjdare.
Vi har en maxilåda med duplo här hemma som han inte fått öppna än men det får han göra hemma sen så man slipper ha duplo över hela huset hos mor och far. Lite myssaker som filt och en apnalle fick han också. Han är ju en liten apunge så det passade perfekt ;)

Mammas jul då, ja den har varit suverän bortsett från att jag är supersvullen. Man står rätt mycket när man lagar mat och just nu verkar det som att jag har ersatt mina tår med prinskorvar.
Är så svullen, aldrig varit så här svälld under den här graviditeten, inte heller med Ivan. Fingertopparna är läskigt nog helt borta och mina skor passar absolut inte. Tur att det inte är länge kvar. Orkar inte köpa stödstrumpor såhär tätt inpå, det går förhoppningsvis snart över så jag försöker röra på mig så mycket som möjligt. Då känns det faktiskt lite bättre. Och ligga i soffan är också rätt trevligt. Med fötterna i gubbens famn =)

Vi fick också en massa klappar, trots att vi är vuxna. Fick en cool garnväska med garn av mor och far, en ergorapido som var väldigt önskat i det Fredrikssonska hushållet, en Fresh Express (miniassistent typ ;)), Montazamis bok (hon är så härlig!), Rikard fick presentkort på Gör det själv tidningen, så får han sin egen och slipper läsa farsans. Den är faktiskt intressant för frun i huset också =)
Fick presentkort av herrn i huset på massage på Hälsokaskaden och på Kicks. När babyn kommer ut ska det bli dödsskönt att få massage, vi har ju via jobbet som en förmån men jag är ju mammaledig så då gäller inte samma regler så en massage är väldigt välkommet när man ska vara ledig ett helt år. Skönt att få skämma bort sig själv lite grann och få en liten paus. Det kommer nog kännas mycket med två ungar hemma.
Men härligt förhoppningsvis.

Nu börjar det bli sanslöst svårt att skriva eftersom fingrarna inte längre lyder.
Prova skriva med bortdomnade fingrar...huvvvvvvvvvvvva

Hoppas det är ett tecken på att baby kommer snart. Vänta bara tills Rikard jobbat färdigt julhelgen. Det är fina pengar i hushållskassan.


Förresten vilket datum gissar ni på?
Beräknat är 6 januari.
Ivan var beräknad till 26 april och kom den 26 april.
Törs man gambla på att kroppen är i tid nu eller?

Jag gissar på 3 januari. (Vill inte vänta ända tills den 6 e ;) )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar