onsdag, juli 6

Tydligen inte, nej


5 § Barn ska från och med ett års ålder erbjudas förskola i den omfattning det behövs med hänsyn till föräldrarnas förvärvsarbete eller studier eller om barnet har ett eget behov på grund av familjens situation i övrigt.


14 § När vårdnadshavare har anmält önskemål om förskola med offentlig huvudman ska kommunen erbjuda barnet förskola inom fyra månader.


Tydligen inte, nej.

Efter en fullspäckad helg med festival och umgänge så börjar veckan igen. Varit kass på att skriva och har haft fullt upp. Har varit och är superväder ute så det har blivit promenader och mys med barnvagn.

Tanten som är ansvarig för förskoleplaceringar informerade oss om att vi inte kommer få plats på förskola i september (sökt plats i januari). Hon skulle dessutom ringa upp i slutet på förra veckan innan hon gick på semester eftersom det är tänkt att jag ska börja jobba i september. Tanten tyckte tydligen att Rikard kunde vara hemma istället om nu jag ville jobba, jo det hade ju kanske gått bra om vi hade kunnat avvara så pass mycket pengar som hans lön innebär. Trodde det fanns något som hette platsgaranti om man sökte i god tid men tydligen inte. Däremot kan arbetslösa och föräldralediga få plats för sina barn på förskolan. Givetvis ska alla barn ha plats men finns det inget system som gör att arbetande kan få gå före de som ändå är hemma? EgoElin givetvis ;)
Så nu är det bara att vänta till augusti (om hennes semester är slut då) innan man får veta när det kan tänkas att man får plats.
Oktober? November? Nästa år?
Hade som hoppats att jag skulle hinna jobba några månader innan nästa knodd behagar komma ut. Och att Ivan skulle få börja på dagis och träffa lite andra barn, lära sig lite sociala färdigheter ;) Dessutom är det inte så kul att tvingas ta mer ledigt från jobbet. Tacksam för att jag har ett jobb och tacksam för att de är så pass flexibla som de har varit med min arbetstid så det känns rent utsagt förjävligt att behöva säga att man måste vara hemma ännu längre eftersom vi inte får någon förskoleplats.

Nä ja ä int bitter...
Int alls

Igår hade vi dejtkväll =)

Mor var underbart snäll och kom förbi för att passa lillen medan mamma och pappa fick gå ut och fira bröllopsdagen (en dag för sent, men bättre sent än aldrig)
Gick och åt en god middag på Bishops och sedan blev det bio. Transformers 3, jag vet inte direkt en romantisk film men vi gillar action så då blev det den.


Kom hem till en trött son som inte velat somna och en sliten mormor som fått arbeta hårt under timmarna som vi var borta. Killen somnade från nappflaskan och efter att ha slitit filten över huvudet så somnade han direkt.

Mamma och pappa var nu rejält trötta så det blev sovning för oss också =)

Så ska försöka bli på bättre humör, mata lillen med lite lunch och sen kanske dra med honom ut i barnvagnen. Senare om Rikard kommer hem tidigare så ska jag fara en sväng på jobbet och sen spelkväll =) !

Hejpa hej!

3 kommentarer:

 1. Har ni sökt över hela stan dagisplats också? Har dom sagt nåt om dagmamma?

  SvaraRadera
 2. Ja, men eftersom du sökte ganska tidigt så är det inte så konstigt att du bara valde mellan dom närmsta.
  Det finns tydligen inte så många dagmammor, iaf inte på Lompis...men det kan ju komma upp en plats där, fast det är väl kö där med :/
  Nä, det skulle inte kännas bra att byta dagis.. Men du, har du kollat upp nya dagiset, Förskolan Fjällbjörken? Dom finns på FB ju :) Om det kanske kunde vara ett alternativ? De kommer vara vid Malmia.

  SvaraRadera
 3. Jaha, har inte så stor koll på hur det kommer vara där.
  Får man fråga vem du inte riktigt gillar och varför? :P

  SvaraRadera