måndag, juni 13

Träna potta?

Vi har inte börjat träningen än.

Borde vi det kanske? Tänkt göra det nu i sommar.
Men hur ska man starta? Ta fram pottan givetvis! Men annars.

Ska försöka kolla upp det där, kan vara skönt att börja så man kanske slipper blöjor innan nästa unge behagar komma. Hade varit trevligt, man får inte alltid som man vill och jag vill inte heller stressa honom men det kan ju vara bra att börja. Han kanske trivs med pottan, man vet aldrig =)...

Efter att ha läst lite och efter lite kommentarer (tackar!) så kanske vi tar och väntar en stund, han är ju inte alls intresserad själv. Har provat ta av blöjan men det blir en massa olyckor. Han sitter inte still för fem öre så att sitta på en potta och klämma tror jag inte är aktuellt för lillen ;) väntar nog ett tag till *ler*

3 kommentarer:

 1. Är en tvåa på väg? Vi har testat "utan blöjor" hemma, och erbjuda pottan, mest för att HON (2 år nyss) tjatar och vill.
  Inget händer utom massor av olyckor på golven.
  Hur gammal är han?

  Tror helt enkelt inte att vår tjej är redo, även om hon själv pratar om att "kissa potta".

  SvaraRadera
 2. Tycker det nästan är för tidigt, det kan ofta vara så ifall man börjar för tidigt blir barnet stressat och går ofta tillbaka till blöjor fast dom har varit blöjfri ett tag, vet några i min bekantskapskrets det har hänt för. Axel har ännu blöja och jag stressar inte, man märker om dom visar intresse för potta/toalett. De senaste månaderna har han börjat intressera sig, och går oftast utan blöja på dagarna, men hos dagmamman han han + på nätterna.
  Bara en liten notis från mej =)
  /Linda

  SvaraRadera
 3. Att ha framme pottan är nog inte fel iaf.
  Om du ser att han tänker börja kissa elle bajsa så kan du ju sätta honom där, med eller utan blöja.
  Men jag tror kanske också det kan vara lite tidigt men man vet aldrig, vissa lär sig snabbt och tycker kanske det är skönt att slippa kiss och bajs i blöjan :)
  Och sen kan man ju alltid ha blöja på hela tiden (om man är för lat för att torka upp alla olyckor ;) men sätta honom på pottan efter vila, mat tex.
  /Peka

  SvaraRadera