lördag, juni 4

Gubben får alltså inte vara blodgivare


– Vi är rädda för att det ska bli svårare att rekrytera ungdomar. Men sedan är det också så att man tatuerar sig hela livet i dag. Inte bara när man är ung. Så visst är vi oroliga att det ska ställa till det för oss, säger Ingrid Johansson, blodgivarsamordnare i Skåne, till Sydnytt.
Sedan tidigare finns bland annat en regel att en man som haft sex med en annan man inte får lämna blod.


Det är faktiskt svårt att hitta någon som inte är tatuerad, min älskling har varken piercingar eller tatueringar men jag är ju tatuerad nyss så han får avhålla sig från blodgivning ;)
så om man är singel och blodgivare får man helt enkelt ta med sig ett formulär när man raggar. Uppfyller de inte kriterierna så blir det nada. Och sen att homosexuella inte får ge blod tycker jag är dumt. Alla som har oskyddat sex löper ju risk att bli smittade av något, inte bara homosexuella. Äh lite småskumt faktiskt.

Tur att jag inte är blodgivare, skulle inte vilja bli det heller. (Jag hatar sprutor och jag hatar blod) Den enda gången jag gett blod blev jag superdålig. Jag har superbra blodvärden och en attraktiv blodgrupp men jag pallar helt enkelt inte med något sånt. Nu är jag ju dessutom tatuerad så då får jag ändå inte ge ;)

2 kommentarer:

 1. Vad gäller homosexuella (män) som inte får lämna blod har jag för mig att det var för att "homosexuella (män) är en riskgrupp i sig, men också att HIV har lättare för att smitta via analsex, då kärlen är tunnare där och har lättare för att spricka" (källa?)

  Men då borde ju frågan vara: "Har du haft analsex NÅGON GÅNG i ditt liv? I så fall är du nekad att vara blodgivare."
  Så att mannen är HOMOSEXUELL spelar ju ingen roll. Han får inte ha haft analsex (med en annan man, men med kvinna???)

  Dessutom "har du någon gång injicerat narkotika?" Bannlyst för alltid. Inte ens 10 års preskiberingstid.....? Hur länge tror de att virus överlever egentligen utan att visa sig på tester?

  Stenålders. Är själv blodgivare (dock passiv just nu) och framtida organdonator. För att jag kan. Inte för att jag vill.

  SvaraRadera
 2. precis, alla kan ju faktiskt ha analsex även om man är heterosexuell.
  Organdonator är jag med, då känner man ju inget och man behöver ju inte kroppen när man är död ;) // Toktanten!

  SvaraRadera