tisdag, juni 7

Cajungryta med kyckling blev det idag

450 gr kycklingfilé
Vitlök efter behag
1 gul lök
Soja efter behag
1 -2 tsk chilipulver
1 tsk oregano
½ tsk timjan                                                                                    
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 lagerblad
1 tsk brun farin
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 chorizokorvar ( eller annan stark korv)
½ dl vispgrädde (kan uteslutas)
 
 
Tillagning
1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.
 
Var noga med att kontrollera så kycklingen är genomkokt.
Det brukar ofta bli att jag kryddar lite extra, hittade receptet på Alltommat. Har gjort det flera gånger och har upptäckt att lite mer vitlök, chilipulver och spiskummin gör susen. Jag lägger nästan aldrig i grädde, mest för att det inte är alltid vi har det hemma. Grädde förhöjer ju smaken sägs det så släng gärna i en skvätt. Det blir massor med matbackar av det här. Brukar alltid koka ris till men det blir en god pastasås om man hellre vill ha det.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar