tisdag, maj 10

vaccin idag

Snart ska mot BVC med lillen.
Mamma hatar sprutor.
Så pappa Rikard måste följa med. Och hålla bebben.
Jag vägrar hålla i honom när det vankas sprutor, inte för att det är jobbigt att hålla i honom utan för att jag inte vill stressa upp lillen. Han är jätteduktig när det gäller sprutor och hittills har det inte varit några problem efter sprutor.
Men mamma pallar inte sprutor. Och jag vet inte om jag är konstig men om jag är stressad och nervös och ska hålla i prinsen så lär han väl också blir nervös och spänd. Så därför får maken göra det. Jag kan inte ens titta när de vaccinerar. Jag vet jag är en tönt.

Inte alla väljer att vaccinera sina barn, har du vaccinerat?
Om du inte har vaccinerat, varför inte?

1 kommentar:

 1. Vi har vaccinerat. Vaccinerade även mot svininfluensa förra året. En liten bitter eftersmak nu, men det hade sina skäl.

  http://skrotmamman.blogg.se/2011/march/vaccinerade-sma-kultingar-och-svininfluensan.html

  Enda sprutan som verkligen blev reaktion på var 18-mån mot mässling bla. Då fick hon just.... mässlingsprickar överallt efter ett par veckor. Såg ut som en prickig korv!

  Men vi vaccinerar dels för att det rekommenderas, och dels att genom flockimunitet skydda de som inte FÅR vaccinera sig och som blir jättesjuka OM de blir sjuka. Sjukdomarna som det vaccineras för/mot är ju inte utrotade. Bara "borta" pga just vaccinationet.

  Brrrr, var glad att ni inte behöver ta prover på sjukhus då, eller BCG-vaccinationen. DEN är jobbig. För alla.

  SvaraRadera