fredag, april 8

Familjemiddag - Barnbus

Igår var det fullt ös, alla kusinerna fick träffas och leka av sig.
Melle och Hjalle kom redan vid halv fyra, då var det full rulle. När äldsta är fyra och yngsta ett så går det undan.
Det var bilar, det var tåg, det var bus.
Ivan var väl inte riktigt med i matchen, de andra kan ju lite mer än honom. Men han tyckte det var kul att titta på dem och han älskade tåget som åkte runt runt.
Hjalle fick använda Ivans Bobbycar som farmor och farfar köpt åt honom i födelsedagspresent. Ivan var helt nöjd med att spana in körstilen (han har nämligen inte lärt sig hur man gör än)
Det var russinsmaskande och liite skrik till och från, men jag är helimpad över hur lugna de var ändå. Det blir inte mycket skrik om ungarna är väluppfostrade och de är de här ungarna. Något litet busskrik ska det ju komma men annars leker de rätt lugnt. Väldigt imponerad.

Ivan var så duktig igår när det gäller maten, han har ju nekat gröt i nån vecka nu. Igår hittade jag en provpåse i skötväskan som jag tänkte använda upp. Fullkornsgröt med frukt. Han glufsade i sig hela tallriken. sen en smoothie på det.
Älskar Ellas kitchen, så lätt att ge.
Sen var det middagsdags för oss andra, tänkte att han får smaka lite kött och potatis...jo tjena han glufsade i sig en tallrik med sånt också och sen till efterätt fick han en matsked äppelpaj.
En riktigt hungrig pojk med andra ord.

Nu har vi börjat lägga sonen senast nio, varesig han är trött eller inte.
Måste ju prova med lite rutiner. Halv nio var han helt slut. Trodde inte han skulle palla till åtta ens när Rikard kom hem så när rikard kom så var det en vällingflaska och sen smäll och i säng.
Fem minuters rullande och velande men sedan somnade han och sov gott.
Mamma och pappa fick lite mystid framför teven.

Märkt att ungar är som hundar. När de ska sova så bäddar dem. Ialla fall Ivan. Han rullar runt och vänder och vrider sig innan han äntligen kan lägga sig till ro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar