onsdag, april 20

Brownies med marshmallows

Ingredienser (10 portioner)                                 

  • 100 g mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g marshmallows

Tillagning

  1. Smält chokladen och smöret i vattenbad och låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Häll chokladblandningen i äggvispet och blanda väl. Vänd sedan ner mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Hacka marshmallows (om du inte använder små) i mindre bitar.
  4. Vänd ner bitarna och häll smeten i en välsmord form. Grädda i 175 grader i 25 minuter.
  5. Låt svalna och skär sedan upp i små munsbitar.


Lade i 85 % choklad istället och det blev smaskens. Enkelt att göra och jättegott!
Gör i långpanna om du ska dela till fyrkanter. Jag tänkte servera ikväll till kaffet så då blev den rund.
Kan tänka mig att den blir smaskens med mandel eller nötter i också.

Om ni har ätit Double Chocolate kakorna på Subway så smakar den här kakan ungefär som dem =)

Tips från Skrotmamman : Lägg i lite After eight

Jag kan också slänga in ett tips till ; om man älskar polkagrisar så kan man hacka dem och lägga i smeten, har gjort det tidigare och det blir smarrans ;)

2 kommentarer:

  1. Mmmmmmmmm vad smarrigt! Blir ju så sugen nu på choklad! Haha, det är jag ALLTID ;-)

    En sak jag lärt mig är att man kan blanda i någon eller några (typ 3-4 st) After Eight i recept med choklad (om man tycker om mint) det ger en underbar underton. Inte för stark, men man känner det. TIPS!

    SvaraRadera
  2. Ojoj vad gott! Kanske nåt för Mattias födelsedag?

    SvaraRadera