Ingredienser (10 portioner)
- 100 g mörk choklad (70% kakaohalt)
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g marshmallows
Tillagning
- Smält chokladen och smöret i vattenbad och låt svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt. Häll chokladblandningen i äggvispet och blanda väl. Vänd sedan ner mjölet blandat med bakpulvret.
- Hacka marshmallows (om du inte använder små) i mindre bitar.
- Vänd ner bitarna och häll smeten i en välsmord form. Grädda i 175 grader i 25 minuter.
- Låt svalna och skär sedan upp i små munsbitar.
Lade i 85 % choklad istället och det blev smaskens. Enkelt att göra och jättegott!
Gör i långpanna om du ska dela till fyrkanter. Jag tänkte servera ikväll till kaffet så då blev den rund.
Kan tänka mig att den blir smaskens med mandel eller nötter i också.
Om ni har ätit Double Chocolate kakorna på Subway så smakar den här kakan ungefär som dem =)
Tips från Skrotmamman : Lägg i lite After eight
Jag kan också slänga in ett tips till ; om man älskar polkagrisar så kan man hacka dem och lägga i smeten, har gjort det tidigare och det blir smarrans ;)
Mmmmmmmmm vad smarrigt! Blir ju så sugen nu på choklad! Haha, det är jag ALLTID ;-)
SvaraRaderaEn sak jag lärt mig är att man kan blanda i någon eller några (typ 3-4 st) After Eight i recept med choklad (om man tycker om mint) det ger en underbar underton. Inte för stark, men man känner det. TIPS!
Ojoj vad gott! Kanske nåt för Mattias födelsedag?
SvaraRadera