måndag, januari 31

Barntandborstning

Idag har vi invigt tandkräm för Ivan.
Inte tänkt införa tandkrämen så tidigt men nu är fjärde tanden påväg ut så vi tänkte att det är bäst att vänja honom.
Nu ger vi inga stora mängder, man ska tydligen vara försiktig så de inte sväljer så mycket av tandkrämen.

Kan säga att Ivan dreglade ut det mesta, han var hur duktig som helst. Mamma fick till och med gnugga tänderna lite, tror han tyckte det var ganska skönt nu när fjärde är på intåg. Två stycken i överkäken är också på g men tandköttet har inte börjat spricka än som i underkäken.

Först kvällsvällingen sen borstningen. Vill gärna att det sista han gör innan sängen är borstningen. Det viktigaste är ju kvällsborstningen, sen ska han ju ligga hela natten så lite fluor på bissingarna skadar inte.
Om man nån gång måste ge honom vällingen efteråt är det inte hela världen men det bästa är ju om det sista han gör är tandborstning.
Bäst att försöka vänja honom vid det.

Så vi hade samborstning hela gänget. Mamma,pappa och Ivan.

Blev lite foton också. Han är våldsamt söt med sin rosa/gula tandborste. Så pappa och mamma fick också sig en rejäl tandborstning. Ivan tänkte hjälpa till och visa hur det ska gå till. Ska slänga upp lite bilder sen ;)

Nu ligger han i spjälsängen (rättelse : står upp och vill inte sova) med teddybjörnen Fredriksson och råttan.

Mammas rygg känns aningen bättre med droger faktiskt. Kunde sova på mage till och med en stund utan att bli invalid efteråt. Hoppas jag kommer kunna träna lite bättre nu.

Zumba fitness har jag tagit hem. Får se om det är något. Älskar ju att dansa och så är det bra att kunna träna när man är ensam hemma med Ivan. Måste komma igång på allvar.
Kan inte skära in mer på portionerna nu. Äter assiettstorlekar nu så det får räcka med nedskärningar på den fronten. Nu är det träningen som gäller.

Hårda bud.

Och nu är det sovdags.

1 kommentar:

  1. Tack vad bra, jag litar på dig! :) Kul att han gillade det, ska bli spännande att se vad Liam och Elliot tycker ;)

    SvaraRadera