torsdag, maj 16

Man ska väl försöka lyfta varandra, inte trycka ner.

Är det ett kvinnoproblem?
Det här med att man måste trycka ner någon annan när de är nöjd med sig själv.
Eller är det något äckligt Jantesyndrom?

Följer Olga Rönnberg, mamma fitness, på FB. Med jämna mellanrum lägger hon in inspirerande bilder på mammor som gått hennes PT kurs, det här är mammor som kämpat med att få tillbaka formen eller få en bättre form än tidigare efter en förlossning.
Det är kvinnor som blivit nöjda med sin kropp.

Vad gör folk?
Kommenterar negativt.
Exempelvis den där magen hade inte jag velat ha, ser sjukt ut, ser inte bra ut, kvinnor ska inte ha en massa muskler (vad är det för jäkla blaj btw? Vem har i sin allsmäktighet bestämt att kvinnor inte ska ha muskler?!) bla bla bla bla.

Bild: Gnäll hur mycket du vill - inget kommer att ändras i slutet av dagen.
Vill du ha några förändringar - gör något annorlunda.

Skrämmande? Visst. 
Oundvikligt? Visst.
OM man vill förändra.

Happy Friday alla!Vem är de att döma? Personen i fråga är NÖJD med hur hon ser ut, hur många kan säga att de är nöjda med sin mage, med sin träning, med sin kosthållning?

Blir väldigt arg, meningen med bilderna är ju inte bara reklam utan att peppa andra att komma igång med sin träning inte att folk ska sitta och kommentera hur fult de tycker det är med muskler.
Svartsjuka much?

Jag kommer nog aldrig ha disciplinen att få en sån mage men jag kan uppskatta och glädjas med andra, och skulle jag inte tycka att det var snyggt inte fasen skulle jag kommentera det på FB.
Skulle personerna, som kommenterar negativt, gå fram till den här kvinnan på ex gymmet och säga Fan vad ful du är?
Nej garanterat inte. Men på nätet verkar det som att det är helt ok att kommentera.

Lyft varandra istället. Kommentera inte kroppen alls. Försöker själv komma bort från det. Inspirerande visst men man behöver inte kommentera själva kroppen.
Det gäller att jobba.
Jag behöver också verkligen arbeta på att sluta kommentera men jag skulle aldrig komma på tanken att slänga iväg negativa kommentarer till en person på det viset. Bild: Alla har dåliga dagar, det är normalt, det är inte hela världen. Motivationen är inget man bara får, motivationen skaffar man själv. Vad kickar dig igång? Håll vid det.
Pusha!

1 kommentar:

  1. Tack för tipset :) följer redan den på bloglovin :)

    SvaraRadera