måndag, juli 30

Hushållsbudget

Håller på för fullt med matlistor, frysen ska tömmas innan vi åker på älgjakt. Eller ja innan Rikard åker på älgjakt och jag och barnen får umgås lite med farmor och farfar.
Efter sommarens utsvävningar kan det vara bra att äta från frysen och kanske även passa på att kolla hushållsbudgeten.
Rikard får nytt jobb snart och jag har inte riktigt koll på vad lönen blir men det blir ialla fall inte sämre än det han redan har.
Min inkomst räknas knappt, vissa månader tar jag nästan inga dagar alls och det fungerar det med. Kan vara bra att spara lite dagar tills man börjar jobba, det är ju stängt på dagis titt som tätt. Nu har det varit nån dag för utbildning och nästa månad är det två dagar som det är stängt också. Tur att jag bara jobbar mån - fre, dagis är ju inte öppet på helgen.
Hur gör de föräldrar som jobbar på helgerna? Det måste väl finnas något dagis som är öppet på helgen. Eller jag kanske har missat något.

Du måste kunna arbeta med saker som du redan har och köp bara det som du verkligen måste ha. Shopping med en lista  hjälper dig att ta hänsyn till vad du har hemma och att du inte har dubletter av saker i ditt kök. Detta kommer att öka ditt sparande och du kommer att få mer utrymme i ditt kök så att du kommer att minska röran i ditt hem / http://www.alltombudget.se/

Minska röran i ditt hem, kan behövas här. Hittade tre förpackningar med ljus redning, tre med majsstärkelse och två med brun redning när jag tittade i skafferiet.
Skrämmande vad mycket man handlar i onödan. En lista som man följer slaviskt tar bort det problemet.
Nu har vi kört med matlista två, tre veckor utan problem. I september blir det ju svårt att hålla sig till det i och med att vi ska bo hos svärmor och svärfar.
Gör nu bara en vecka i sänder på listan, vi veckohandlar oftast så det är enklast så. Gjort månadslistor tidigare och då inte hållt oss till dem. Så kör på veckor nu.

Ivan är lite snorig, han hade feber i fredags och på lördag men igår ingenting och idag verkar han vara mycket piggare. Han hostar lite på natten och snorar men inget mer så det blir dagis för honom på tisdag. Om man skulle hålla ungarna hemma för att de är snoriga på hösten (jag vet att det är juli men det känns som höst redan) så kan man ju lika gärna ta ledigt ett halvår. Snorungar =)
Så det blir dagis på tisdag.
Pigan är lite snorig men ingen feber, hoppas att amningen gör att hon klarar sig undan ytterligare symtom.

Min kusin och hennes man fick barn här för en vecka sen och jag vill så gärna åka dit och hälsa på men det får vänta tills Ivan är på dagis, vill inte ta dit yrvädret när de har en liten som behöver lugn och ro. Fanny gör ju inte mycket så hon kan få hänga på. Vad underbart med bebisar. Fanny känns så stor redan, tiden bara rusar förbi. Helst med nummer två. Tyckte det tog evigheter innan Ivan blev större. Tiden sniglade sig fram. Nu försvinner dagarna, veckorna förbi med rasande fart.
Kan det vara för att Fanny är sista bebben i huset? Ialf vår sista bebbe. Kanske det.
Ska kolla igenom lite kläder åt dem, har ju sparat det mesta från ungarna, så kanske någon får lite nytta av allting. Vill ju inte sälja iväg när det finns någon närstående man kan ge dem åt.

Fanny har blivit riktigt duktig på att äta. Gröttallrik till frukost, lite barnmat till lunch och sen amning och välling. Går rätt bra, magen verkar i toppskick och hon gillar att äta. Om vi äter så blir det skrik och panik om inte hon får något.
Måste nog börja göra egen barnmat, jag gjorde ju mycket till Ivan men det har inte blivit av med Fanny än. Det är lite mer att göra nu än när vi bara hade Ivan. Nu ska det lagas mat till höger och vänster och mellanmål och mer tvätt och massor med städning. Man hinner inte helt enkelt.
Men det gäller bara att ta sig tid.
Har ju en superfin ångkokare som bara väntar på att användas.
Kidsen kan ju äta det mesta förutom honung. Och undvika salt. Ångkokaren är dessutom i tre våningar så man kan göra flera saker på samma gång och man får mindre bortfall av det där nyttiga ;)

Snart kommer Glossyboxen, så nyfiken på vad det kommer finnas i lådan. Var så nöjd med förra boxen så har höga förväntningar på nästa =)

Är du sugen på att prova Glossybox?

 

Klicka här!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar