onsdag, maj 16

Tråkigt att vara hemma med småbarn

Tittar på Efter Tio, Anitha Schulman ( jag vet faktiskt inte om jag stavar rätt och bryr mig egentligen inte) är med och tydligen är det en kontroversiell grej att tycka att det är tråkigt att vara hemma med sina små.
Om vi bara hade haft Fanny, som är lugn och sover mycket. Äter, sover och gurglar lite.
Då hade jag varit uttråkad.
Men nu har vi Ivan som busar och hittar på något nytt varje minut. Kastar sig i rutschkanan, hoppar i soffan. Försöker förklara olika livsviktiga ting som mamma inte förstår alls. Skriker och springer. Kramas och vill mysa.
Jag förstår att man kan bli uttråkad med en liten baby som inte gör så mycket. Jag kunde ibland sitta och titta på Ivan hur länge som helst. Bajsblöjor och spya är inte så roligt. Tjohooo jag har superroligt! Jag byter en bajsblöja.
Är det kontroversiellt att tycka så?

Och det där med att ta med sitt barn på krogen, vi tog med Fanny och åt middag på Bishops, hon fick sig tom ett mål mat där. Räknas det som att ta med på krogen, menar de att ta med mitt i natten eller ut på middag? Vi var och åt vid femtiden, hade vi inte tagit med Fanny hade det fått bli pizza på sin höjd ur kartongen. Det är ju trevligare att fara på Bishops och äta eller hur?

Om man är van att vara ute med vänner, shoppa och resa jorden runt typ..eller något annat actionfyllt roligtkulunderbart så är sitta hemma med en gurglande bebis inte så kul.
Men det är uppväxten som är rolig, det är kul att se när barnet för första gången tar tag i något och blir överlyckligt för det lilla STORA steget. Det är hysteriskt kul att höra det första barnskrattet som kommer ända nerifrån magen och man kan inte låta bli att skratta själv för det låter så underbart härligt.
Det är kul.
Det är roligt att se de tultande stegen i början. När Ivan var ett och tultade runt med jätteblöjrumpan och svaja runt som ett litet minifyllo,
Det är så underbart roligt att det gör ont i hjärtat. Hjärtat sprängs av stolthet och glädje varje gång man ser något sånt.

Såg en fin tårta idag som jag tänkte prova på till mors dag. Smaskade hallon och maräng häromdagen och tänkte först göra en hallonmarängpaj men det är alldeles för enkelt. Meeeen då surfade jag runt lite och hittade den här


Hallonbrownie av Lomelino.
recept.nu (klicka på bilden och kom till receptet)

Rikard har fixat en stansform så jag kan stansa ut 15 cms tårtbottnar, tänkte först beställa en bakform men en stans är ju enklare att använda. Baka en långpanna och stansa ut bottnar. Vi får väl se hur det går. Annars gör jag väl en paj. Mors dag är ju inget storkalas, tänkte försöka hälsa på mor med lite fika och då passar det ju perfekt med en liten tårta. Tårta är ju så mycket roligare än kakor. Kakor är lite för enkelt, tårtor är flera steg och roligt att göra och bjuda på. Däremot tycker jag det är jobbigt att man inte kan smaka på tårtan, man skulle egentligen behöva göra två stycken så man kan smaka lite...

Men vi låter familjen vara försökskaniner, Rikard äter ju inte så jag måste passa på när det händer något så man kan få baka lite.

Nu ska jag busa med min unge medan lillis sover. Som hon faktiskt för det mesta gör.

Hejpa hej

2 kommentarer:

  1. Jag är väldigt glad att jag pluggar under min mammaledighet. Annars hade nog tiden blivit långsam emellanåt. Fast det blir den ändå. Min gosse ligger också och sover nu och jag kan ju inte städa jämt ;) Hur ser det ut för dig imorgon på förmiddagen? Vill du ha sällskap av oss? =)

    SvaraRadera
  2. Hej och tack desamma, så kul att du bor i Kiruna :-) Jag älskade att vara hemma med saga men då hade mina kompisar mammaledighet samtidigt. Iof hade jag nog älskat det iaf och jag längtar litegrann till nästa barn :) Jag håller absolut inte med henne med andra ord, och allt blir vad man gör det till men det beror ju lite på vilken slags människa man är också. Ha en fortsatt bra dag, kram!

    SvaraRadera