måndag, oktober 10

Tant Gun-Britts Kärleksmums

Ja så heter receptet i boken


Håller på att gå igenom recepten i boken och
tänkte börja med ett av de lätta recepten, fast man vet aldrig
jag brukar ju ha en tendens att misslyckas med även de
enklaste recepten.

Nu är i alla fall kakan i ugnen och alla ingredienserna för
glasyren är framme.
Jag använder inte kokos när jag bakar eftersom jag inte tål det riktigt.
Öronkli och dessutom är jag inte så värst förtjust i kokos. Så det blir strössel på istället. En riktig sötsak ska bakas i dag med andra ord. Kärleksmums är väl en sån där grej som alla ska kunna baka. Tänkte prova det här receptet och se om det blir bra.


Tant Gun-Britts Kärleksmums

Kaksmet                                                                                    Glasyr

4 ägg                                                                                          100 gr mjukt smör
4 dl strösocker                                                                            2 dl florsocker
4,5 dl vetemjöl                                                                            1 dl kakao
3 tsk bakpulver                                                                           2 msk kaffe, starkt
6 msk kakao                                                                               1 dl vispgrädde
200 gr smält smör
1,5 dl grädde el mjölk

Strö över kokosflingor eller strössel om du så vill.

(jag använde grädde idag)

200 grader på ugnen, vispa ägg och socker pösigt. Blanda torrvarorna i en skål och sikta sedan över det i äggsmeten, vispa inte utan rör om tills allt blandats. Sikta gör man för att undvika klumpar i smeten.
Det blir dessutom luftigare om man inte vispar ner mjölblandningen.
Smält smör och blanda i mjölk el grädde. Vänd sedan ner det i smeten.
Klä en plåt med bakplåtspapper och häll i smeten. In i ugnen ca 15 minuter. Kakan ska inte vara helt torr när du tar ut den. Prova med sticka. Låt kakan svalna lite grann, man kan skära bort nån kant om man tycker den ser lite taskig ut ;).
Blanda glasyren och bred det över kakan.
Strö över kokos el strössel och låt svalna ordentligt innan du skär upp den.
Kärleksmums är nog bland det bästa att baka, det är gott nybakt och det är även ypperligt att frysa ner för framtida fikastunder.
MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar