fredag, oktober 28

Käka från fyra månader

Smaka mat okej från fyra månader - NSD i din mobil

Är det här nytt?
På bvc med Ivan så sa de i stort sett det här. Små små smakportioner men amning eller i vårt fall ersättning var nummer ett. Sen att Ivan älskade mat från första gången han fick smaka är en annan femma.
Published with Blogger-droid v1.7.4

3 kommentarer:

 1. Det har ju varit så mycket fram och tillbaka med det där..
  Var inte "bas"rådet att börja med smakportioner från 6 månader nyss?
  Själv har jag läst om (och också provat) plockat ist för pureér som inte alls kan vara naturligt för småbarn.
  När barnet kan sitta själv, och plocka mat själv (tänk batbitar som broccolibuketter de kan gnaga på) så är dom redo för mat, brukar vara efter 6 månader.
  När jag läste om detta hade Noa tyvärr redan börjat med pureér, men jag provade iaf, men då var han ju van vid puré så det gick inte alls. Med nästa bebis kommer jag försöka köra på bara det.
  Jag fick själv rek från BVC redan innan Noa var 4 månader att prova ge annan mat.

  SvaraRadera
 2. Jo, det är nytt. Det är inte smakportioner det gäller utan mer "smaksensationer". Vi pratar alltså kryddmått eller mindre. När Enok var 4 månader så började vi med att doppa fingret i maten vi åt (typ såser och sånt) och sedan in i hans mun. Nu är han 5 månader och har väl inte precis gillat något av det vi gett honom...

  SvaraRadera
 3. Jo vi gav väl typ en tesked knappt åt Ivan när han skulle smaka första gången :-) fördelen var ju att Ivan hade typ sex tänder när han var fyra fem mån. Och var intresserad av mat. han fick smaka majskrok och sånt ganska tidigt mest för att han var med oss vid middagsbordet och tuggade efter vår mat ;-) man får nog se till sig själv och sitt barn. alla ungar är ju olika.

  Var på bvc i sept när det var älgjakt. Ivan hade typ precis börjat prova mild mat typ potatis. så frågar bvctanten om vi gett honom älgkött. what får vi ge honom sånt? Tydligen anpassar de råden lite efter ungen. han hade då väldigt många tänder och hon tyckte då att man kunde ge mer fast mat..men älgkött fick han då inte....

  SvaraRadera