lördag, september 17

Tillbaka till spädbarnstiden

Ivan sover inte ordentligt längre.

En natt hittills i september. Annars vaknar han en gång i timmen, en gång i halvtimmen, en gång varannan timme ( olika varje natt) Inatt har det varit en gång i halvtimmen. Vid tre så gav jag upp och lät honom gråta sig till sömns. En kvart sen tyst och sen en halvtimme senare samma sak igen. Annars är det upp, på med plingen (hans råtta som spelar) eller väcka honom. Ja han skriker i sömnen. Mardrömmar? Växtvärk? Ont i magen?
Inte vet jag men vad det än är så det är väldigt tröttsamt. Väldigt tröttsamt.

Är alldeles för bortskämd med barn som sover hela nätterna, tränar han mig inför vad som komma skall? Har ialf spelat alldeles för mycket wordfeud på nätterna när han har väckt mig. Jag har väldigt svårt att somna om. Sen är det jobbigt att vara bortrest och ha en skrikande unge på nätterna. Idag ska vi till stugan och eftersom min rygg är säck efter en kort prommis på 30 min så lär en dag ute med ungarna köra slut på det lilla jag har av ork i ryggen så det blir att sova i stan ialf. Kan inte kånka på en ettåring uppför trapporna i stugan och resten av gänget kan inte sova med en skrikande unge i rummet intill på bottenvåningen så det blir att fara hit ikväll och sova. Rikard kommer på eftermiddagen och äter så han kör in oss till stan.
Känns som bästa lösningen, Rikards brorsöner ska komma och sova i stugan och de skulle garanterat inte sova med en skrikande unge i rummet intill. Nej enklast att fara hit.

Gubbarna for precis ut mot jaktskogen. Hoppas de skjuter en älg. Nä hoppas de skjuter två. Jag är djurvän visst men jag älskar kött. Dessutom så älskar Rikard att jaga så det är en win win. De har fått en älg hittills. Sett fler men inte pangat. Skulle själv jaga men jag skulle inte palla att fara ut svintidigt på morgonen och kanske sitta en hel dag tyst och still typ. Nej det måste hända grejer. Om man visste att det kommer en älg så fine men det kan ju gå dagar, veckor utan att man ser skymten av en älg. Dessutom är det där med slakt inte min grej. Så Rikard får vara jägaren i familjen ;)

Kanske skulle försöka vila en stund, ja jag säger vila för Ivan lär ju vakna och skrika till snart, innan Ivan stiger upp vid sju. Ja han stiger upp vid sju (halv sju hela den här veckan) fast han varit vaken halva nätterna. Sen går mamma runt som en zombie hela dagarna och förväntas umgås med svärmor och hela gänget. Idag blir en tung dag med tre ungar och ute hela dagen. Sen mat med hela kompaniet.
Panodil Panodil Panodil annars kommer inte ryggen palla. Hoppas det hjälper ialf. Annars blir det en väldigt hård dag idag. Ser framemot kvällen redan, då får jag äntligen vila ryggen igen. Vill bara kura ihop mig i ett mörkt hörn och ligga tills babyn kommer ut. En av mina ljuspunkter i tillvaron är sparkarna i magen. Känner hur den rör sig därinne och ibland sticker det ut en arm eller ett ben så magen blir alldeles knotig *mammalycka*

Nu gnyr lillen, exakt 37 minuter sen han vaknade sist. Får se om det blir skrik och panik eller bara lite vanlig gråt i en stund. Det är tur att han är världens sötaste unge annars hade jag sålt bort honom vid det här laget.....

Mamma är trött. Mamma är irriterad, helsike om någon jävlas med mig idag. Då blir det gravidpsykos med kastade tallrikar, gråt och tandagnisslan. Beware of the fat toktant.

Bra med träning. Snart kommer det en liten som ska matas hela nätterna. Tänk att man pallar sånt. Finns en risk att kaffe kommer att missbrukas under tiden ;)
Tur att gubben inte är så brydd om att kvinnan hans ska vara piffad och snygg hela tiden *ler*

Hejpa hej!

Förresten, fler som spelar wordfeud? Beroendeframkallande som tusan! Huvva, varför börjar man med sånt????? *voi voi*

1 kommentar:

  1. Skönt att du sluppit sånt innan iaf :)
    Sådär hade jag det i nästan ett år tror jag.. Inte så konstigt att man inte skaffat en till ;)
    Fast Noa sover ju inte länge heller fast han sover hela natten.. ja inte heller om han vaknar på natten, men det har han inte gjort på länge om han inte varit sjuk.
    Fattar inte hur han orkar hela dagarna när han bara sover 8 timmar (det normala för honom) och ½-1 timme på dagen... Tom jag behöver sova mer ju :P

    SvaraRadera