onsdag, september 7

Hål i öronen på småttingar
Skulle själv aldrig göra hål i öronen på min lilling, inte heller om jag hade en liten tjej. För mig är det ett övergrepp. Flickan kanske inte vill ha hål i öronen när hon blir större. Känns som en onödig smärta, tycker det är nog hemskt när man ska vaccinera lillen. Kollar på Hollywoodfruarna för att jag för det mesta tycker de är komiska men just den här sekvensen fick det att tåras i ögonen på mig. Usch. Att man sedan säger att det är bra så slipper de smärta senare i livet är bara idiotiskt. De små vet ju inte ens vad som händer, är det inte bättre att vänta då tills man kan bestämma själv och då vet varför det gör så ont i öronen. Och att man inte känner något är bullshit, alla har olika smärttröskel och man vet inte hur det känns för alla bara för att man själv inte fick ont när man gjorde hål i öronen.

Själv gjorde jag hål i öronen mest för att alla andra gjorde det, men jag var 13,14 och visste vad jag gjorde. Jag visste varför det gjorde ont och jag var stor nog att veta att man skulle hålla rent och inte peta och greja där. Nä vänta tills barnen är stora nog att säga att de vill ha hål i öronen. Eller åtminstone stora nog att de förstår vad det är de ber om. När jag var lill-liten fick jag clipsöronhängen eftersom jag ville vara fin som mamma och de duger nog för en tvååring om de börjar gnälla om hål i öronen.

Läst inlägg om detta lite varstans. Lady D skriver om detta och är anti medan det finns de som gör det. Smaken är som baken. Själv skulle jag inte göra det på en så liten även om de nu gräver bland mammas öronhängen. Åldersgräns hade varit fint.

http://minbebis.com/blogg/barbamamman/javla-paddaor/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=2518182

1 kommentar:

  1. Fy fan vilket jävla kräk hon är den där Isabel Adrian. Gjorde ont i hjärtat att se, och när kärringen dessutom inte ens klarar av att höra och se när barnet skriker hysteriskt.

    Man kan ju inte direkt ursäkta det med tt hon inte minns något senare heller, ska man då få behandla barn under 2 hur som helst med ursäkten att de ändå inte minns det senare i livet? Då kan det ju bli lagligt med aga, övergrepp och vad som helst, var går gränsen?

    Nä jag har inget till övers för folk som använder sina barn som dockor och utsätter dem för smärta för att de ska se söta ut(!). Annat med sprutor som är till för hälsa och välmående, men örhängen??

    SvaraRadera