onsdag, augusti 31

Lägenheter på glaciären

Nu kan man ställa sig i kö för lägenheterna på Glaciären.

Skönt med lite nya lägenheter, de har hållt på och renovera hur länge som helst.
Det roliga är att alla gnäller över hur dyra de blir. Men vad hade man väntat sig? Nyrenoverade lägenheter till låg hyra? Man betalar för det man får.
Vårt hus var "billigt" i jämförelse med det som finns på marknaden men då föreligger visst renoveringsbehov. Panelen var t.ex i väldigt dåligt skick och det mesta är från 80 talet. Men man får det man betalar för. Vi resonerade så att vi hellre köper ett hus som är billigare och så får man bestämma själv hur man ska ha det.

Läste några av kommentarerna på NSD angående Glaciären och visst du måste ha jobb för att kunna betala priset som KBAB begär för lägenheterna, men är det fel att ta betalt för nyrenoverade lägenheter? Det kostar pengar att renovera, de vill väl tjäna pengar. Är det helt plötsligt fel att tjäna pengar? Är det något svenskt att det är fult att tjäna pengar?

Läste en kommentar..
rikemans lgh igen?
för de rika som vanligt och de som har råd med mat,el,ström och köpa allt till barnen som behövs.

Visst det är trist att folk inte har råd med dessa saker men man behöver inte vara rik för att ha råd att betala boende och det som behövs till barnen. Vi är inte rika, jag är hemma med föräldrapenning och Rikard jobbar på. Men vi betalar vår el, mat och köper det som Ivan behöver. Man behöver inte vara rik för att överleva, man behöver bara jobba. Sen om man är arbetslös, sjukskriven, ensamstående m.m.m.m. så kan jag absolut förstå om man inte har råd. Men man behöver absolut inte vara rik för att kunna bo och leva.

Jantelagen är ganska kul och känns som att är det som gäller här i Kiruna ibland...=/

Nej kan man tjäna pengar ska man göra det, och att renovera lägenheter som behövs är väl ett trevligt alternativ till att stjäla och mörda för pengarna? Renoveringen skapar ju dessutom jobb. Byggare, elektriker m.m.m.m. får jobba på lägenheterna, det är väl bra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar