torsdag, juni 2

Lite mindre irriterad

idag, tydligen så var jag verkligen sjuk.
Ringde idag till vårdcentralen. Jäkla call back system btw.
Man ringer, får en tid när de ska ringa upp. Visst jättebra system, de få gånger det fungerar. 8.25. Ja bra, det är ju bara en 20 minuter dit. Perfekt. Hinner slänga på pojken lite kläder och mig själv. 8.25 kommer och passerar. Okej de är ju aldrig i tid tänker jag och gör en frukostmacka. Slår på teven och busar lite med lillen.
Efter en halvtimme så blir jag lite irriterad. Men tänker att de är sena. Jepp sena är bara förnamnet.
Klockan 10 så klär jag på pojken ytterkläder och far mot mor. Hon ska passa honom medan jag far på lasarettet. De har fortfarande inte ringt upp.
Ringer igen. "P.g.a. ovanligt långa samtal har vi inte kunnat ringa upp. Vi ringer upp så fort vi kan"
Jaha. Väntar lite till. Äter lunch. Matar pojken.
Gubben kommer hem efter tolv.
Nej nu väntar vi inte längre säger han, nu åker vi på akuten. Väl där tar det typ en halvtimme så har jag fått konstaterat att jag har öroninflammation och får utskrivet penicillin och får med mig örondroppar.

Nu är klockan efter fyra och de har fortfarande inte ringt upp.
Testade ringa för skojs skull och fick samma meddelande som tidigare att det är ovanligt långa samtal men att de ringer upp så snart de kan.
Jahaaaaa.
Vilken service!
Men skönt ialf att det gick snabbt och smidigt på akuten. Pinsamt att gå dit med en öroninflammation och slösa med deras tid. "Varför går du inte till vårdcentralen?" Ja jag har fortfarande inte fått min callback. Tydligen är det vääääldigt långa samtal på den där vårdcentralen.

1 kommentar:

  1. Ja du.... jag har alltid varit positiv till "icke-privat" vård, och stöttat den. Så ringde jag "min vanliga" VC för något, misstänkt halsfluss eller annat liknande, var ett par år sen nu.
    "Vi ringer tillbaka till dig kl 14.50 ca" (typ) Ringde ett privat alternativ, fick prata med någon OCH tid samma dag.

    Jag suckar och blir ledsen när det gäller allt detta. Läste du mitt inlägg om vården i veckan?

    PS krya på dig!

    SvaraRadera