fredag, maj 27

Fira farmor

till helgen, hon blir 70 år!

Sista dagen på jobbet idag innan föräldraledigheten i sommar.
Satsar på stort och tar ut mammadagar innan Ivan ska börja på dagis.
Om han får börja på dagis, de skulle höra av sig i mitten på maj till dem som fått plats så uppenbarligen har vi inte fått plats. Måste ringa dit igen på måndag. Har ända sedan jag fick se till och bli vuxen sett att kommuner uppenbarligen är skit. Antingen så stänger de sjukhus, vårdcentraler eller så är de dödssega på att höra av sig och när man ska ha tag på någon som jobbar där så är de på kurs, lunch, möte eller annat bjäfs.
Med andra ord har jag absolut inget gott intryck av varesig kommun eller kommuntjänstemän (eller vad de nu heter).
*bitterfitta idag*
Fick dessutom höra när jag ringde om dagis sist att mammor jobbar inte så mycket. Jaha är det anledningen till varför ni kan skippa att ge folk dagisplats? För att mammor kan ju ändå vara hemma, de jobbar ju inte så mycket. Trodde dumt nog att man hade rätt att få dagisplats. Trodde dumt nog att de skulle höra av sig om man får ELLER inte får plats. Trodde dumt nog att om man söker i januari för september att det är gott om tid. (Fick instruktioner om att söka fyra månader i förväg, hmm jag måste säga till typ tre månader eller nåt i förväg om jag ska vara mammaledig. Men det är klart MAMMOR jobbar ju tydligen inte. Vi ska vara hemma vid spisen med tre, fyra ungar hängande i kjolskanten. Visst jag hade gärna varit hemmamamma men jobba ska man göra. Jag tycker att kan man så ska man. Nu har jag inte tänkt jobba som en tok, men 75 % ialla fall. Man blir ju knasig av att gå hemma. Städa, tvätta, diska. Elin??!? Tillåt mig att skratta.
För det första så skulle jag hellre ha gubben hemma på heltid för han är mycket bättre på allt det där och för det andra så vill man väl tjäna egna pengar.
Nu tjänar gubben mycket mer än mig och det är han som bidrar mest till hushållskassan men jag jobbar ialla fall och får känna att jag gör någonting. Min lön är inte fy skam den heller så nog bidrar jag. Vill kunna köpa kläder åt mig själv som JAG betalar, skor som JAG betalar. Jag vill inte leva på Rikards lön. Jag vill bidra, jag vill..... 
Men hemmamamma, nej det är inte för mig. Sen om vissa är hemma tycker jag inte alls är fel, men då måste de nog vara lite duktigare på att ta hand om hemmet än mig. (Ska träna på det nu i sommar när Rikard jobbar)

Vad säger ni? Hemmamamma eller jobbamamma?

Nu har jag ordbajsat nog. Nu drar jag i duschen och sen blir det smörjning av tatuering, packning inför helgen och lunch innan jobbet. Vi syns i Pajaaaala.
Häpp häpp!

1 kommentar:

  1. Jag skulle vilja vara bådeoch :P Typ jobba 3 dar i veckan eller nåt.

    SvaraRadera