måndag, april 25

Banankaka

 Ingredienser:

3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
4 st väl mogna bananer
100 g smör
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.
Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel.
Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.
Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat.
Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.



Jag lade en sträng med chokladsås ovanpå för jag tycker det är så tråkigt med bara banan och när man lägger en sträng ovanpå smeten så får man ett mönster istället för att kakan bara spricker.
Riktigt god kaka, jättesaftig! Lite chokladbitar i den så hade den varit mums! 
Man kan ju också om man vill lägga frosting på, då gör det inget om den spricker eller helt enkelt vända den upp och ner när man lägger den på svalning ;)

Och tjejerna/killarna på jobbet får sig nog en rejäl bit eftersom det inte blir så många som kommer imorgon ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar