onsdag, mars 30

Dörrförsäljare??

Sitter i köket med farsan och Ivan. Ser en man småspringa mot grannen, konstigt tänker jag och tittar lite nyfiket.
Mannen är inte svensk, ännu underligare tänker jag eftersom det uppenbarligen inte är grannen. Mannen i fråga bär på något som ser ut som en tavla. Vad stressar han för? tänker jag.
Mannen börjar ringa på dörren, det är lunchtid. Ingen hemma förutom sjuka morföräldrar, mammalediga Elin och pensionärerna på kvarteret.
Aha då klickar det till i Elins sega hjärna. Det är en man som går runt och säljer saker.

Fan tänker jag då, jag ogillar dörrförsäljare för jag är för snäll för att direkt smälla igen dörren och morra att jag inte vill ha något. Jag säger till farsan att han får öppna om han kommer hit. Stor karl dessutom så jag är tacksam för att jag inte är ensam hemma med lillen. (Mamma hade en incident med dörrförsäljare när jag var i magen säkert därför jag är rädd för dem;))
Mannen står fortfarande och plingar på hos grannen. Inse att de inte är hemma och kom hit och försök sälja vad du har så vi får säga nej.
Mannen övergår då till att knacka på dörren. Hmm om inte grannen hört ringklockan så lär de inte höra att du knackar.
Då gör mannen något smart, han rycker i dörren. Varför? Kontrollera om dörren är låst kanske. Då klickar det till i hjärnan ännu en gång. Mannen är nog inte ute för att i första hand sälja grejer utan det är nog snarare någon som kollar om han kan komma in i hus när folk inte är hemma.
Fasen. Tur att jag var hemma och tur att han inte kom tidigare på morgonen när jag låg och sov. Rikard låser inte alltid dörren när han far på jobbet.
Mannen vandrar vidare eftersom grannen varit duktig och låst dörren. God granne som jag är så spanar jag så inte mannen tar något från deras gård.
Nu tänker jag att karln kommer förbi hos oss. Men icke.
Då funderar jag om mannen helt enkelt inte kommer för att vi har två bilar stående på gården.

Lite småunderligt och tänk vad nyfiken Elin är. Sitter och spanar genom köksfönstret som en grindvakt ;)

Och detta visar hur lite det händer på vårt kvarter.
Elin ser med spänning framemot morgondagen.

Kanske postgubben tappar ett paket. Den skällande hunden längre ner på gatan kanske inte skäller just den här dagen.

Hädanefter har dock Elin låst dörren jämt. Gick även och låste garagedörren eftersom vi är sådana människor som använder garaget som förråd och låter bilarna stå ute och frysa.

Rikard är nu tvungen att låsa dörren på morgonen när han far så vår dörr är det ingen idé att komma och känna på...Så det då.♦♦♦♦♦

1 kommentar:

  1. Tur att du var hemma ändå, alltid bra när grannarna har lite koll (:

    SvaraRadera