Har bara tagit en färdig pannacottamix från ekströms, gör som det står på förpackningen. Sedan, istället för att hälla upp det i glas ,stoppa det i frysen och låta det stelna så delar man upp smeten i x-antal skålar (beroende på hur många färger man vill ha) och färgsätter med t.ex karamellfärg. Sedan tar man en färg i taget, delar upp det i olika glas och låter det stelna i frysen. (Tar kanske 10min)
När den första färgen stelnat i botten på alla glas häller man i nästa färg och så gör man samma sak om och om igen ända tills alla färger är isatta. Sedan sätter man slutligen in glasen i frysen ett tag till tills allt stelnat ordentligt, kanske en timme eller så
Man kan såklart göra pannacottan från scratch om man vill! och så kan man även låta det stelna i kylen, men då tar det såklart längre tid Ett tips! Var noggrann med att inte rotera på glasen när pannacottan är lös, så blir det kladdigt och ojämnt, försök hålla de så stilla som möjligt för bästa resultat!
Fina :) Jag har också gjort några gånger, fast varvat med att göra en frukt gelé mellan lagerna med grädde :) Annars är fläder pannacotta med jordgubbssås riktigt gott på sommaren :)
Jösses! Hur har du gjort de där?!
SvaraRaderaKlart jag röstar på dig! =)
Nej det är en tjej som heter Malin som gjort dem =) Kirunatjej, så man får ju se till att stötta lite grann ;)
RaderaHerregud, va snyggt! Recept, please!
SvaraRaderaKopierade hennes recept =)
RaderaHar bara tagit en färdig pannacottamix från ekströms, gör som det står på förpackningen.
Sedan, istället för att hälla upp det i glas ,stoppa det i frysen och låta det stelna så delar man upp smeten i x-antal skålar (beroende på hur många färger man vill ha) och färgsätter med t.ex karamellfärg. Sedan tar man en färg i taget, delar upp det i olika glas och låter det stelna i frysen. (Tar kanske 10min)
När den första färgen stelnat i botten på alla glas häller man i nästa färg och så gör man samma sak om och om igen ända tills alla färger är isatta. Sedan sätter man slutligen in glasen i frysen ett tag till tills allt stelnat ordentligt, kanske en timme eller så
Man kan såklart göra pannacottan från scratch om man vill! och så kan man även låta det stelna i kylen, men då tar det såklart längre tid
Ett tips! Var noggrann med att inte rotera på glasen när pannacottan är lös, så blir det kladdigt och ojämnt, försök hålla de så stilla som möjligt för bästa resultat!
Fina :) Jag har också gjort några gånger, fast varvat med att göra en frukt gelé mellan lagerna med grädde :)
SvaraRaderaAnnars är fläder pannacotta med jordgubbssås riktigt gott på sommaren :)