Toktanten
Bilder
(44)
Blog of the day
(36)
Glossybox
(11)
Mat och bak
(38)
Shopping
(5)
Önskelista
(17)
måndag, april 15
Chili på högrev
1,2 kg
nötkött, högrev
olja
1 paket
bacon
2 st
gul lök(ar)
2 st
morot
5 stjälk(ar)
blekselleristjälk(ar)
10 st
vitlöksklyfta(or)
2,5 st
chilipeppar
, urkärnade
2,5 st
chipotle-chili
2 msk
ingefära
2 burk(ar)
krossade tomater
5 dl
ljust öl
2,5 dl
oxbuljong
1 msk
honung
1 dl
rödvinsvinäger
1 msk
spiskummin
1 msk
oregano
2 st
lagerblad
2 st
röd paprika
1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.
4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört
Om du vill se receptet på dess originalsida KLICKA HÄR
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Senaste inlägg
Äldre inlägg
Startsida
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar